Web Tasarımında Kullandığım Programlar
DomatesSuyu‘ndan gelen mim ile ben de şu aralar birçok günlükte dolaşan “Web Tasarımında Kullandığım Programlar” dalgasına takıldım. Benim de kullandığım programlar çoğundan farklı değil.
* Dreamweaver programını bazı etiketleri, css özelliklerini hatırlayamadığımda kullanıyorum. Derste anlattığımdan inceliklerini de öğrenmek için kullanıyorum. Aslında aklımda bir düşünce var onu gerçekleştirmek için DW’de şablon yapısını kullanacağım belki de.
* Uzun zamandır web sitesi tasarlamak yerine WordPress ile eklentiler, bileşenler vs. yazıyorum. Bunları yaparken de Notepad++ elim ayağım konumunda. Özellikle birçok dosya içerisinde arama özelliğini seviyorum.
* Fireworks, resim işlerken basit işlerimi halletmek için kullandığım programlardan biri, örneğin bir resmi optimize edeceksem ya da basit bir düğme yapacaksam kullanıyorum. Sebebi ise PS’den daha hızlı açılıp, işimi kolayca halledebilmem.
* Photoshop, elbetteki birçok kişi gibi vazgeçilmezlerimden. Büyük işlerde onu kullanıyorum.
* Flash’ı seviyorum ama o kadar sık kullanmıyorum, derste anlatıyorum, bazen ayrıntıları öğrenmek için kullanıyorum. Bu yıldan itibaren yoğun olarak kullanmayı planlıyorum.
* Filezilla ile dosyalarımı sitelerime yüklüyorum, hem beleş olması hem de kararlı çalıştığını düşünmem en büyük sebeplerden.
* Çeşitli tarayıcıları ise siteleri kontrol etmek için kullanıyorum. Belli başlı bütün tarayıcılar bilgisayarımda yüklü.
* Wamp ise en sevdiğim üçü bir arada sunucu çözümü olarak işimi kısa yoldan halletmemi sağlıyor.