Bilişim Teknolojisi
Burak DEMİRTÜRK

----HOŞGELDİNİZ------
Bilişim Teknolojisi
Burak DEMİRTÜRK

----HOŞGELDİNİZ------
Bilişim Teknolojisi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bilişim Teknolojisi

Bilişim teknoloji alanı tanıtımı ( Burak DEMİRTÜRK)

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» VMwareWorkstation Full İndir
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeÇarş. Ağus. 18, 2010 1:04 am tarafından BAYBORA

» Cpuid HWMonitör ve CPU-Z
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeÇarş. Ağus. 18, 2010 12:55 am tarafından BAYBORA

» windows medıa player 12 ing ama güzel
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeÇarş. Ağus. 18, 2010 12:45 am tarafından BAYBORA

» AIMP Classic 2.61.570
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeSalı Haz. 08, 2010 4:40 pm tarafından €mine

» VirtualDub 1.9.9
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeSalı Haz. 08, 2010 4:12 pm tarafından €mine

» AirSnare 1.5
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeSalı Haz. 08, 2010 4:00 pm tarafından €mine

» FileZilla 3.3.3 RC 1
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeSalı Haz. 08, 2010 3:57 pm tarafından €mine

» Driver magician indir & özeLLikLeri
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeC.tesi Nis. 24, 2010 9:49 am tarafından öSqé

» unLocker inDir
Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimeC.tesi Nis. 24, 2010 9:43 am tarafından öSqé

En iyi yollayıcılar
tolga_yinanc (332)
Bilişim Teknoloji Dersi Vote_lcapBilişim Teknoloji Dersi Voting_barBilişim Teknoloji Dersi Vote_rcap 
The Dualion (300)
Bilişim Teknoloji Dersi Vote_lcapBilişim Teknoloji Dersi Voting_barBilişim Teknoloji Dersi Vote_rcap 
bhrcn (195)
K3riM3 (116)
starkey (94)
digitalpeach (85)
erhan41 (77)
HoLLy (65)
umit (59)
pisikopatyazar (53)

Bilişim Teknoloji Dersi

YazarMesaj
bhrcn
GENERAL
GENERAL
bhrcn

Bilişim Teknoloji Dersi Empty
MesajKonu: Bilişim Teknoloji Dersi   Bilişim Teknoloji Dersi Icon_minitimePerş. Ara. 10, 2009 1:28 pm

DERS BİLGİ FORMU

Dersin Adı BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
Alan Bilişim Teknolojileri
Meslek/Dal Alan Ortak
Dersin okutulacağı sınıf/yıl 10. SINIF
Önerilen Süre Haftada 8 saat / Yıllık ders saati toplamı 288 saat
Yetiştirilmek istenen meslek elemanı, okuldaki donanım ve bölgesel özellikler göz önüne alınarak zümre kararı ile modül havuzundan modül seçilerek ders süresi belirlenir.
Dersin amacı Bu ders ile öğrenciye; bilişim teknolojilerinin temeli olan kavramları tanıyarak, sistem montajı, işletim sistemi kurulumu işlemlerini gerçekleştirebilecek ve problem çözme algoritmaları hazırlayabilme yeterlikleri kazandırılacaktır.
Dersin tanımı Öğrenciye, bilişim teknolojileri temelleri ile ilgili bilgi ve becerilerin verildiği derstir.
Dersin Ön Koşulları Dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Ders ile Kazandırılacak Yeterlikler Bu dersin sonunda;
1. İşlemciler modülü ile İşlemciyi Anakart üzerine monte etmek
2. Bellek birimleri modülü Bellek Modüllerini Anakart üzerine monte etmek
3. Anakartlar ve kasalar modülü ile Anakartı Kasa içerisine monte etmek
4. Donanım kartları modülü ile Genişleme Yuvası Kartlarını Monte Etmek
5. Disk sürücüleri modülü ile İç Donanım Sürücülerini Monte Etmek
6. Portlar modülü ile Portları Anakarta Monte Etmek
7. POST (ilk açılış) modülü ile Bilgisayarın İlk Açılışını Yapmak
8. Monitörler modülü ile Bilgisayar Ekranlarınn bağlantısını yapmak
9. Yazıcılar modülü ile Bilgisayar Yazıcılarının bağlantısını yapmak
10. Görüntü işleme cihazları modülü ile Görüntü İşleme Cihazlarının bağlantısını yapmak
11. İşletim Sistemleri Temeller modülü ile İşletim Sisteminin yönetimini yapmak
12. İşletim Sistemleri Kurulum modülü ile Sık Kullanılan İşletim Sistemini Bilgisayara Kurmak
13. İşletim Sistemleri Destek modülü ile Sürücüleri ve Yardımcı Programları Yüklemek
14. İşletim Sistemleri Gelişmiş Özellikler modülüi ile Sık Kullanılan İşletim Sisteminin Denetim Masasını Kullanmak
15. Programlamayı Temelleri modülü ile Bilgisayarda program yazmak
16. Akış Diyagramları modülü ile Programın temel parçalarını tanımak
17. Yapısal Programlama Temelleri modülü ile yapısal programlama ile program yazmak
18. Veri Yapıları modülü ile Veri yapıları ile ilgili çalışmak
19. Temel Algoritmalar modülü ile Temel algoritmalar yapmak
yeterlikleri kazandırılacaktır.
Dersin İçeriği Bu ders,
1. İşlemciler
2. Bellek Birimleri
3. Anakartlar ve Kasalar
4. Donanım Kartları
5. Disk Sürücüleri
6. Portlar
7. POST (İlk Açılış)
8. Monitörler
9. Yazıcılar
10. Görüntü İşleme Cihazları
11. İşletim Sistemleri Temeller
12. İşletim Sistemleri Kurulum
13. İşletim Sistemleri Destek
14. İşletim Sistemleri Gelişmiş Özellikler
15. Programlama Temelleri
16. Akış Diyagramları
17. Yapısal Programlama Temelleri
18. Veri Yapıları
19. Temel Algoritmalar
konularını içermektedir

Yöntem ve Teknikler Bu derste anlatım, göstererek yaptırma, problem çözme, soru-cevap, grup çalışması, beyin fırtınası, uygulamalı çalışma; işletmelerde gözlem yapma, uygulama, araştırma, bireysel ve modüler öğretim yöntemleri, yenilikleri takip etme vb. yöntem ve teknikler uygulanabilir.
Eğitim Öğretim Ortamı ve Donatım Ortam: Bilişim Teknolojileri laboratuarı, işletme ortamı.
Donanım: Projeksiyon, bilgisayar…
Ölçme ve Değerlendirme 1. Her faaliyet sonunda kazanılan beceriler ölçülmelidir.
2. Her modülün sonunda kazanılan yeterlikler ölçülmelidir.
3. Sınıf geçme yönetmeliğine uygun olarak ölçme ve değerlendirilir.

Öğretmen ve Eğitici Bu dersi, alanında eğitim almış sektör deneyimi olan öğretmenler vermelidir.
Gerektiğinde sektörde çalışan meslek elemanları ile iş birliği yapılmalıdır.
İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar Öğrencinin konuyla ilgili olarak iletişim, araştırma-gözlem, uygulama yapabileceği; diğer alan öğretmenleri, üniversiteler, sosyal ortaklar, sivil toplum kuruluşları, çevrede bulunan işletmeler, özel, kamu kurum ve kuruluşlarıdır.
http://bhrcn.tr.gg

Bilişim Teknoloji Dersi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BİLİŞİM TEKNOLOJİ HABERLERİİ 2
» BİLİŞİM TEKNOLOJİ HABERLERİİ
» Teknoloji nedir??
» İntel'in son teknoloji ürünü
» Teknoloji kendini aşıyor