Ağ Veri Tabanı Sürümleri
Ağ veri tabanı sürümleri şunlardır:
SQL Server 2005 Express Edition
Express Edition, veri tabanı uygulamaların içinde ve disk üzerinde bilgileri korumak
ve yönetmek için kullanılan bir sürümdür. Ücretsiz, kullanımı kolay ve sağlam bir veri tabanı
sunarak geliştiricilerin sağlam ve güvenilir uygulamalar oluşturmalarına yardım eder.
SQL Server 2005 Workgroup Edition
Workgroup Edition, küçük işletmeler veya büyük şirketlerdeki küçük çalışma grupları
için veri yönetimi çözümüdür. Ekonomik ve yönetmesi kolay bir pakette sunulan ve veri
yönetimi için gereken tüm temel veri tabanı özelliklerine sahiptir.
SQL Server 2005 Developer Edition
Developer Edition, geliştiricilerin SQL Server 2005 üzerinde her çeşit uygulamaları
oluşturmalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Enterprise Edition (win32, x64, IA64)
işlevselliğinin tümüne sahiptir, ancak üretim kurmayı engelleyen özel bir geliştirme ve test
lisansı anlaşmasına bağlıdır.
SQL Server 2005 Standard Edition
Standard Edition, küçük ve orta ölçekli işletmeler için ekonomik bir çözümdür. Kritik
olmayan e-ticaret, veri ambarlama ve kritik iş çözümleri için gereken temel işlevselliği içerir.
Standard Edition, win32, x64 ve Itanium tabanlı sunucular üzerinde çalışmak üzere optimize
edilmiştir.
AMAÇ
ARAŞTIRMA
19
SQL Server 2005 Enterprise Edition
Enterprise Edition, kurumsal veri yönetimi ve iş zekası özelliklerinin tamamını içerir.
SQL Server Enterprise, diğer SQL Server 2005 sürümlerine kıyasla en üst düzey
ölçeklenebilirliği ve kullanılabilirliği sunar. Ek olarak, daha yüksek düzeyde veri tabanı
ölçeklenebilirliği ve kullanılabilirliği elde etmenize yardım eden x64 ve Itanium tabanlı
sunucularda çalışmak üzere optimize edilmiştir.
SQL Server 2005 Mobile Edition
Mobile Edition, kurumsal veri yönetimi ve iş zekası özelliklerini mobil aygıtlara
yayacak uygulamaları hızla geliştirmenize olanak sağlar. Teknoloji değişmeye devam
ettikçe, 64-bit işlem, verinin yoğun kullanıldığı uygulamalar için daha yüksek performans
sağlayarak veri tabanı endüstrisini yeniden şekillendirmektedir. Microsoft’un 64-bit
teknolojisi ile performans ihtiyaçlarınızı nasıl karşıladığını görünüz.